БНТ Утре трябва да стане ясно името на човека, който ще

...
БНТ Утре трябва да стане ясно името на човека, който ще
Коментари Харесай

Кой ще наследи Борислав Михайлов като президент на БФС?

БНТ

 

Утре би трябвало да стане ясно името на индивида, който ще размени Борислав Михайлов отпред на Българския футболен съюз. Той подаде оставка след расисткия скандал по време на мача България-Англия.

Днес считаният за главен любимец да застане отпред на централата Атанас Фурнаджиев също подава оставка. В публично изказването до медиите Фурнаджиев написа, че след сериозен разбор на създалата се спешна обстановка смята, че само конгрес може да се оправи с превъзмогването ѝ и по тази причина е решил да подаде оставка като вицепрезидент на БФС. Той приканва за привикване на ексклузивен избирателен конгрес през февруари следващата година.

Решението за заместника на Борислав Михайлов ще бъде взето на съвещанието на Изпълнителния комитет на централата. По устава на БФС, при подаване на оставка на президента, както е в тази ситуация, неговите функционалности би трябвало да се поемат от първия вицепрезидент.

Това е невероятно, защото Йордан Лечков е претендент за кмет и няма право да застане отпред. След оставката на Атанас Фурнаджиев, остава единствено един вид и това е вицепрезидентът Михаил Касабов. За Българска национална телевизия той съобщи, че в случай че заеме този пост, ще свика незабавно ексклузивен конгрес, само че няма да се кандидатира за президентската позиция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР